400 g babapiskóta
500 g mascarpone
5 db tojássárgája
50 g gyümölcscukor (vagy 100 g cukor)
1 dl rum
2 dl kávé
1 teáskanál fahéj
1 db vanília (rúd)
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 dl rum
1.A kávét lefőzzük, így a kávé lehül, mire a krém elkészül.A robotgéppel a tojássárgát,fahéjjal, és vaníliarúd belsejéből kikapart magokkal együtt 5 perc alatt habosra keverjük, majd kanalanként beadagoljuk a mascarponét is. A habverőt még 10 percig dolgoztatjuk. A végén a rum felét a krémbe, a másik felét pedig a már kihűlt kávéba töltjük.
2.A kávéba belemártott babapiskótákat ezután egy méretesebb tálba (mindegy, hogy szögletes, ovális vagy kerek formájú) tesszük. Ezután jön a krém, amelyet meghintünk kakaóporral, és így csináljuk tovább, amíg a tál tele nem lesz (Figyeljünk ara, hogy maradjon krém a tiramisu tetejére!).A folyamat végén pedig vastagon megszórjuk kakaóporral.
3.Minimum 24 órával fogyasztás előtt készítsük el, hogy az ízek jól összeérjenek.