170 g vaj
3 tojás
120 g cukor
140 g liszt
30 g keményítő
10 g sütőpor
1 evőkanál kakaópor
50 ml Kaffee, erős és hideg
40 ml Bailey’s Irish Cream
A krémfeltéthez:
400 ml Tejszín
1 csomag. Habfixáló
20 g Kakaópor, (Cappuccinopor)
3 evőkanál grilázs(én zabgrilázst használok)
5 evőkanál Bailey’s Irish Cream
60 g porcukor
1. Finom vajat cukkorral kell megkötni, majd tojással habosra verni, a maradék összetevőt hozzákeverni, a tésztát egy előkészített 28-as formába kinyújtani, és 160 fokon sütni 30-35 percig. (tűpróba)
2. A már hideg süteményt a felületét egyenesen levágni ( ami azt jelenti, hogy a sütemény kis kiemelkedéseit levágjuk), majd ezeket a sütidarabokat lemorzsoljuk.
3.A süteményt Baileys-sel csöpögtetjük meg, majd a krémfeltétet rákenjük és megszórjuk grilázssal, majd lehűtjük.
Krémfeltét:
A tejszínt kikeverjük,majd porcukorral és cappucinoporral összekeverjük.