20 dkg tejcsokoládé
10 dkg étcsokoládé
2 ek kávé (szemes)
25 dkg finomliszt (finom)
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csipet só (nagy)
1 kk szódabikarbóna
25 dkg vaj (puha)
20 dkg cukor (kristály)

1.Előmelegítjük a sütőtt 175 fokra, majd sütőpapírt fektetünk két tepsibe.
2.Az étcsokit kis, félkörömnyi méretű darabokra vágjuk, a szemeskávét pedig apróra törjük mozsárban (mérete hasonlítson a durvára őrölt dióra). Az apróra tört tejcsokoládét gőz felett simára olvasztjuk,
3.A habverővel a cukrot a vajjal laposra keverjük , majd az olvadt csokit fakanállal hozzákeverjük. Ezután hozzávegyítjük a szódabikarbónát,a lisztet, a kakaót és a sót. Keverjük össze alaposan, majd dolgozzuk bele a durvára tört kávét és csoki darabokat.
4. A tepsire púpos teáskanálnyi adagot rakunk. (egy sorba 3, egy oszlopba 4 kerüljön – összesen 4 tepsi lesz) A halmokat nem fontos formáznunk, mert a sütés során kilaposodnak és kör alakúak lesznek.
5. Kb. 14-15 perc alatt megsütjük a kekszeket. Miután kivettük őket, levegőn szépen megszilárdulnak.ha már teljesen kihűltek, akkor a tepsiről levéve már fogyaszthatjuk is őket. Fóliában, dobozban tárolva még napokkal később is isteni. sütési hőfok: 175°C

8) Kávés-csokis keksz