Kapucsínó

Cappuccino5. Cappuccino

Az egyik legismertebb olasz kávé az espresso mellett. Olasz recept alapján 1/3 espressoból, 1/3 forró tejből, 1/3 tejhabból készül, a tetejére kakaóport szórnak. A kávét egy nagy kúpos csészében szolgálják fel, ami 120 és 200 ml italt tartalmaz. Gyakran kakaóport hintenek a tejhabra, ami egyaránt szolgált ízfokozóként és dekorációként. A bécsi változat a Kapuziner egy habkalapot is kap. Aki szereti, ez megszórhatja reszelt csokoládéval is.

Cappuccino chiaro

Magasabb tejtartalommal készül, mint a szokásos cappucino- ¾ rész tej ¼ rész tejhab.

Cappuccino scuro

Kevesebb tejet tartalmaz, mint a szokásos cappucino. ¼ rész tej ¾ rész tejhab.

Cappuccino senza fiuma

Habosított tej nélküli Cappucino.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .